با هدف ترویج فرهنگ تغذیه سالم؛
کارگاه آموزشی «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» به همت کتابخانه شهید مطهری گناباد برگزار شد
کارگاه آموزشی «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» با هدف ترویج فرهنگ تغذیه سالم به همت کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان گناباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، کارگاه آموزشی «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» با هدف ترویج فرهنگ تغذیه سالم به همت کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان گناباد برگزار شد.
محدثه خانوار، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشگی شهرستان گناباد گفت: چربی های مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید هستند که شامل سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول هستند. درصد چربی در رژیم غذایی را می توان به عنوان «چربی کل» نام برد و مجموع چربی های رژیم غذایی است که شامل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس (بدون تمایز بین انواع مختلف چربی ) می شود. منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان از جمله: گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی، آجیل و دانه ها و غذاهای بسیار فرآوری شده است.
وی افزود: بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به 30 درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد 2 سال و بالاتر باید عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع باشد، به طوری که بیش از 10 درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب اشباع شده و بیش از 1 درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب ترانس دریافت شود.
خانوار تصریح کرد: چربی های غیر اشباع معمولاً در دمای اتاق مایع هستند. این نوع چربی ها از منابع گیاهی و ماهی های چرب همچون سالمون می آیند. گنجاندن چربی های غیر اشباع در رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. همچنین اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن شما را نیز تامین می کنند.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: غذاهای سرشار از چربی غیراشباع عبارتند از: روغن های گیاهی غیر گرمسیری مانند زیتون، کانولا و سویا، ماهی های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین، آجیل و دانه هایی مانند گردو، دانه کتان و تخمه آفتابگردان و غذاهای دیگر مانند آووکادو و کره بادام زمینی.