حسین برادران فر| دنیای مجازی، مردم را از وجود کتابخانه بینیاز نکرده است؛ این موضوع را اهالی محله کلاهدوز هم میدانند، محلهای برخوردار که کتابخانه ندارد. همین نیاز باعث شده است مردم محله طی سالهای گذشته از طریق شورای اجتماعی پیگیر احداث کتابخانه محلی باشند. گفتوگوی شهرآرامحله با چند نفر از ساکنان محله کلاهدوز در راستای همین نیاز بود.
کتاب گران است اما مردم به کتابخانه نیاز دارند
این روزها با افزایش شبکههای مجازی اطلاعات مختلفی را در زمینههای علمی، ادبی و پزشکی میتوان دریافت کرد. اما اشکال شبکههای مجازی این است که اطلاعات ارائه شده در آنها همیشه موثق و قابل اعتماد نیست. بیژن کامبیزی یکی از اهالی محله کلاهدوز در همین باره میگوید: هنوز هم کتاب به عنوان منبع موثق اطلاعات حرف اول را میزند اما با توجه به قیمتهای زیاد کتاب، خرید آن در توان مالی هر فردی نیست و مردم به کتابخانه نیاز دارند. این در حالی است که محله ما کتابخانه ندارد. ساخت فرهنگسرایی که کتابخانه داشته باشد یکی از درخواستهای همیشگی اهالی بوده و هست اما تاکنون جوابی به این درخواست
داده نشده است.
کمبود دانشآموزان محله در زمینه منابع درسی
منابع و فرصت مطالعاتیای که در فضای آرام کتابخانه وجود دارد تأثیر مستقیمی در بهبود وضعیت درسی و آمادگی دانشآموزان در زمان امتحانات دارد. محمدرضا شهری میگوید: من معلم هستم و بنا بر تجربه کاری بیستسالهام میتوانم بگویم دانشآموزانی که به طور مرتب و با برنامه از کتابخانه و امکانات آن استفاده میکنند از لحاظ درسی و نمرات پایان ترم در رتبه بهتری قرار دارند. آنها با منابع مختلف درسی سر و کار دارند همچنین دید وسیع و خلاقانهای به موضوعات درسی دارند به همین دلیل معلمها از دانشآموزان میخواهند که برای مرور درسها بهویژه در فصل امتحانات از کتابخانه استفاده کنند.
او ادامه میدهد: در محله ما کتابخانه عمومی یا سالن مطالعاتی وجود ندارد و دانشآموزان مجبورند به کتابخانه حرم یا کتابخانههای عمومی شهر بروند. البته این شانس برای همه دانشآموزان محله فراهم نیست و درصد کمی امکان رفتن به کتابخانههای دیگر را دارند.
استفاده از ظرفیت مساجد محله
رئیس شورای اجتماعی محله کلاهدوز با اشاره به ظرفیت مساجد محله برای ایجاد کتابخانه و سالن مطالعه محلی میگوید: یکی از موضوعات مورد درخواست ما در جلسات شورای اجتماعی ساخت کتابخانه محلی بوده است. البته با توجه به هزینه میلیاردی ساخت کتابخانه، پیشنهاد ما این است که از ظرفیت مساجد محله برای ساخت کتابخانه و یا سالن مطالعه استفاده شود.
لیدا ترک ادامه میدهد: در محله ما هفتمسجد وجود دارد که برخی از آنها مثل مسجد امام صادق(ع) و مسجد چهارده معصوم(ع) در زمینه فرهنگی فعالیتهای خوبی داشتند. این مکانها در زمینه کتاب و کتابخوانی نیز میتوانند فعال باشند. مسئولان فرهنگی مساجد نیز همراهی خواهند کرد فقط در این زمینه نیازمند همکاری شهرداری هستیم.
ساخت فرهنگسرا در برنامه 3سال آینده
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه یک در این باره میگوید: طرح بازسازی فرهنگسرای انتظار در دست اقدام است. در فرهنگسرای موضوعی انتظار جدید که در دو یا سه سال آینده در چهار طبقه ساخته خواهد شد کتابخانه و سالن مطالعه مجهزی پیشبینی و ساخته خواهد شد.
جواد امیری میافزاید: در این مدت نیز ما در منطقه در راستای طرحهای فرهنگی مسجدمحور در زمینه ایجاد کتابخانه همکاری لازم را خواهیم داشت.